Eesti koolitab Moldova suitsusukelduse instruktoreid

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate suitsusukeldusharjutus.
Päästjate suitsusukeldusharjutus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Sisekaitseakadeemia koolitab täna Väike-Maarja päästekoolis algaval kümnepäevasel kursusel välja kümme instruktorit, kes õpetavad hiljem Moldova tuletõrjujatele suitsusukeldumist.

Eesti ja Moldova ekspertide ettevalmistatud õppekavas on kannatanute elustamise ja traumakäsitluse teooria ja praktika, erilist tähelepanu pööratakse esmaabi osutaja enda turvalisusele ning täiskasvanute õpetamise metoodikale.

Kursusel osalejad saavad ülevaate Eesti päästeteenistusest, päästjate ja suitsusukelduse koolitussüsteemist, hingamisaparaatide hooldusest ning hädaabikõnede menetlemisest. Lisaks tutvuvad Moldova instruktorid sisejulgeoleku asutustega. Kursuse lektorid on sisekaitseakadeemia ja päästeameti Ida päästekeskuse spetsialistid.

Kursuse eesmärk on ette valmistada instruktoreid, kes omakorda hakkavad hiljem õpetama suitsusukeldust Moldova tuletõrjujatele. Seetõttu enne kursuse lõpetamist mängivad Moldova spetsialistid Eesti juhendajate toel läbi oma kursuse simulatsiooni, et koolituskava ja  võtteid paremini viimistleda. Pilootkursus tuletõrjujatele Moldovas on planeeritud aprilli lõpuks. Selleks ajaks saadetakse Moldovasse humanitaarabina välisministeeriumi toetusel 60 Eestis hooldatud ja kontrollitud hingamisaparaati ja nende hooldamiseks vajalikku varustust.

Välisministeeriumi rahastatav projekt kestab kuni selle aasta maini. Projekti kogumaksumus on ligi 80 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles