Ansip soovib järgmise peaministrina näha Kallast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas ja Andrus Ansip.
Siim Kallas ja Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip ütles, et tema arvates sobiks Siim Kallas väga hästi Eesti järgmiseks peaministriks, sest 2018. aastal on Eesti Euroopa Liidu eesistujamaa ning teist niivõrd laia rahvusvahelise haardega inimest on raske leida.

«Ma olen veendunud selles, et Kallas oleks väga hea Eesti Vabariigi peaminister sel ajal, kui Eesti on Euroopa Liidu eesistujamaa. Kui mõelda teistele võimalikele kandidaatidele, siis kedagi, kes oleks rahvusvaheliselt haardelt võrreldav Siim Kallasega mina Eestist leida ei oska,» ütles Ansip ERRi raadiouudistele.

Tema sõnul ei tähenda see tingimata seda, et Kallas peab erakonna juhiks saama juba enne järgmisi riigikogu valimisi.

«Üks võimalikest kavadest on selline, et pärast europarlamendi valimisi me selgitame välja erakonna peaministrikandidaadi, kes viib erakonna riigikogu valimistele ja kui Reformierakonnal läheb valimistel hästi, siis küllap ta ka Reformierakonna esimeheks valitakse,» ütles Ansip, kuid lisas, et põhimõtteliselt on ka kõik varasemad stsenaariumid võimalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles