Kreeka rühmitus võttis vastutuse Saksa residentsi tulistamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuliaugud Saksa suursaadiku Ateena residentsi fassaadil.
Kuuliaugud Saksa suursaadiku Ateena residentsi fassaadil. Foto: SCANPIX

Kreeka vasakäärmuslik rühmitus võttis vastutuse mullu detsembris Ateenas aset leidnud Saksa suursaadiku residentsi tulistamise eest.

Rahvavõitlejate-nimelise rühmituse sõnul oli Saksa suursaadiku Wolfgang Doldi residentsi tulistamine vasturünnak kapitalismi barbaarsusele ning see pühendati 2012. aastal Ateena Syntagma väljakul enesetapu teinud kreeka pensionärile, kes avaldas sel moel meelt võimude kärpepoliitika vastu.

Dold viibis rünnaku hetkel hoones, kuid keegi vigastada ei saanud. «See on meie sõda, mille kuulutas meile eliit,» põhjendati avalduses, milles lubati korraldada uusi rünnakuid ajal, mil Kreeka on ELi eesistujariik.

«Kreeka kuuekuuline eesistumisaeg ELis pakub olulisi võimalusi. Kasutame neid ära,» seisis rühmituse 20-leheküljelises avalduses, mis saadeti Kreeka päevalehele. «Me peame viivitamata ellu viima antikapitalistlikku, Euroopa-vastast relvastatud rünnakute, protestide ja kokkupõrgete kampaaniat,» lisati avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles