Pariisi linnapeakandidaat lubab Tour Montparnasse'i lammutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour Montparnasse.
Tour Montparnasse. Foto: SCANPIX

Peatsetel valimistel Pariisi linnapeaks pürgiv paremtsentristide kandidaat lubab lammutada Tour Montparnasse'i pilvelõhkuja kui pealinna ajaloolist panoraami risustava ehitise.

Paremtsentristliku UMP linnapeakandidaat Nathalie Kosciusko-Morizet on nimetanud 210 meetri kõrgust tornmaja «katastroofiks» ja lubab astuda samme selle lammutamiseks.

«Ma alustasin asjatundjate ja mõnede aktsionäridega arutelu Tour Montparnasse'i tuleviku üle,» ütles naine ajalehele Figaro. «Olen leidnud, et üha rohkem on neid, kes tahaksid uurida võimalust selle lammutamiseks.»

Kosciusko-Morizet lisas, et silmariivava koleduse kõrval on pilvelõhkuja ehituseks kasutatud asbesti tõttu tervisele ohtlik.

Tema vastaskandidaat, sotsialist Anne Hidalgo ei usu, et torni lammutamisest asja saaks. «Missugune mõttetus - tõepoolest!» hüüatas ta usutluses raadiojaamale Europe 1. «Kuidas saab propageerida torni lammutamist, kui see ei kuulu sulle.»

Ka Hidalgo ei pea Montparnasse'i torni mingiks arhitektuuripärliks, kuid leiab, et sel võib olla 1970.-te aastate ehitusnäitena mõningane muinsusväärtus.

Arvamusküsitlused näitavad, et UMP ja sotsialistide seis on enne märtsikuist esimest valimisvooru tasavägine, kuid sotsialistid peaksid teises voorus ette rebima, kuna väiksemad parteid jäävad kõrvale.

Tour Montparnasse valmis 1973. aastal ja on tänini üks väheseid pilvelõhkujaid Pariisi kesklinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles