Kilk: Edgar Savisaar võib tahta presidendiks saada

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Toomas Hendrik Ilves.
Edgar Savisaar ja Toomas Hendrik Ilves. Foto: Raigo Pajula

Ärimees Rein Kilk on seisukohal, et Edgar Savisaar võib olla väga huvitatud Eesti järgmiseks presidendiks saamisest.

Rein Kilk käis selle mõtte välja tänases Kuku Raadio saates «Keskpäevatund», pärast seda kui oli räägitud Rahvaliidust ja Villu Reiljanist.

Vestluskaaslased ajakirjanikud Ainar Ruussaar ja Priit Hõbemägi ei olnud temaga ühel meelel. «Miks peaks Edgar Savisaar praegu tahtma saada presidendiks?» küsis Ruussaar.

Ruussaar arutles, et kindlasti mõjutab presidendivalimisi riigikogu valimiste tulemus. Ta tõi välja viimase nelja kuu erakndade populaarsusküsitluste trendid, mille järgi on alates veebruarist kasvanud Reformierakonna ja Keskerakonna toetus, kuid langenud on Isamaa ja Res Publica liidu ning eelkõige sotside toetus.

«Teostatav võimalus on, et järgmise koalitsiooni moodustavad Reformierakond ja Keskerakond ja sel juhul pole Savisaarel põhjust presidendikohta ihaldada,» resümeeris Ruussaar.

Kilk meenutas seepeale USAs peale Watergate’i afääri presidendiks saanud Gerald Fordi, kelle esimene otsus oli vabastada eelmine president Richard Nixon kõigist kahtlustustest.

«See võimalus on ka Eesti Vabariigi presidendil,» ütles Kilk. «Selliseid käike ei tasuks päris tähelepanu alt kõrvale jätta. Mina küll praegu ei alahindaks ja ei loeks seda lugu ka poliitilises mõttes lõppenuks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles