100-miljoniline hašišiäri viis mehe pikaks ajaks vangi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis 18 aastaks vangi Andrei Tšervjakovi, kes tellis ja rahastas 100 miljoni krooni väärtuses hašiši salavedu Hollandist Eestisse ja siit edasi Venemaale.

Koos Tšervjakoviga (46) olid erinevates narkokuritegudes süüdistatuna kohtu all veel 11 inimest, kes said kahe aasta ja kuue kuu kuni seitsme aasta ja kuue kuu pikkused vanglakaristused, kirjutas ERR Uudised.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi toimetasid süüalused 2006. aasta jaanuarist kuni augustini viiel korral Hollandist Eestisse ja siit edasi Venemaale kokku 500 kilo hašišit. Amsterdamist ostetud 100-kilogrammised narkolastid liikusid läbi Saksamaa, Poola, Leedu ja Läti Eestisse ning siit edasi Peterburi.

Tšervjakov maksis iga 100 kilo hašiši eest 70 000 eurot ning oma lähimale abilisele iga reisi viperusteta läbiviimise eest 41 500 eurot, mida viimane jagas vastavalt panusele jõugu teiste liikmetega.

Uurijad märkisid, et 2006. aastal müüdi lõpptarbijale hašišit keskmiselt hinnaga 200 krooni grammi eest, mistõttu 500 kilo hašiši hinnaks kujunes 100 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles