Ansip: millal peaministri vahetus toimub, näitab aeg

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Siim Kallas.
Andrus Ansip ja Siim Kallas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogus, et ei oska veel öelda, millal ta valitsusjuhi ja erakonna esimehe kohalt lahkub.

Keskerakondlane Priit Toobal soovis Ansipilt riigikogu infotunnis teada, millal ta kavatseb minna lahkumisavaldusega Kadriorgu ja millal saab Reformierakond uue esimehe.

Ansip vastas, et iseenesest pole mingi uudis, et tema jaoks on see viimane ametiaeg peaministrina. Ta meenutas, et teatas juba kaks aastat tagasi avalikult, et ei kavatse enam riigikogu valimistel peaministrikandidaadina osaleda ning kui koalitsiooni koostöötahe peaks enne järgmisi valimisi raugema, ei moodusta ta ka uut koalitsiooni.

«Nii et selles mõttes uudist ju praegu ei ole. Millal see saab toimuma? Aeg näitab. Kui te küsite, kas ma tean, siis aus vastus on, et ei tea, sest erakond alles arutab asja ja küllap erakond oma juhatuse, volikogu, fraktsiooni liikmetega jõuab õige ajastuse ja otsuseni,» ütles Ansip.

Reformierakonna auesimees, praegune Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas kinnitas reedel erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et on valmis saama uueks valitsusjuhiks. Reformierakonna juhatuse ja riigikogu fraktsiooni liikmed kohtuvad Kallasega reedel.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad tuleva aasta 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles