Norras läks 10-aastane poiss perele kuuluva autoga sõitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politseiauto.
Norra politseiauto. Foto: SCANPIX

Lõuna-Norras võttis 10-aastane poiss salaja oma vanematele kuuluva auto, kavatsedes koos 18-kuuse õega sõita vanaemale külla, kirjutab VG Nett.

Laste lõbusõit, mis kujunes 11 kilomeetri pikkuseks, lõppes teelt väljasõiduga Nordsinni kiriku lähistel täna kell 6.20. Auto ja selle kõrval seisev poiss jäid silma lumesahajuhile Bjørn Hagenile, kes läks asja uurima.

Mees märkas, et auto tagaistmel istub väike laps. Poisike ütles lumesahajuhile, et unustas juhiloa koju. Oma lühikest kasvu põhjendas ta sellega, et oli sündinud kääbuseks.

Hagen teatas juhtunust politseile ja kutsus ühtlasi appi oma kolleegi. 

Laste vanemad oli nende lahkumise ajal alles maganud. Nii said nad laste ja auto kadumisest teada  politseinikelt.

Lapsed teelt väljasõidul viga ei saanud. Poiss oli vaid küsinud, kas sahajuht saaks neid aidata, sest nad plaanisid on teekonda jätkata.

Vanaema, kelle juurde nad kiirustasid, elab Opplandi maakonnas Valdresis. Teekonda alustasid nad Nordre Landi valla keskusest Dokkast viis kilomeetrit lõunas.

Poiss oli sõitnud alguses kohaliku tähtsusega maanteel, kuid pööras seejärel maantee 33 peale, mis on tähtsaks ühenduslüliks Oslo ja Opplandi maakonna selle piirkonna vahel. Tööpäeviti liigub seal palju veokeid.

Politseinike arvates on tohutu õnn, et lapsed mingisse raskesse liiklusõnnetusse ei sattunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles