Tolliametnikule altkäemaksu pakkunud leedulane sai tingimisi vangistuse

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks
Altkäemaks Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Viru maakohus mõistis esmaspäeval tingimisi vanglakaristuse Leedu kodanikule, kes üritas pakkuda nädalavahetusel maksu- ja tolliameti peainspektorile altkäemaksu.

27-aastane Leedu veokijuht soovis pühapäeval Sillamäe terminalis jätta tollikontrolli tegemata ning andis sel eesmärgil tolliametnikule altkäemaksu, pannes selleks oma passi vahele 50-eurose rahatähe. Seepeale kutsus riigiametnik politsei, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Viru maakohus mõistis esmaspäeval Leedu kodaniku kokkuleppemenetluses altkäemaksu andmises süüdi ning karistas teda tingimisi üheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Süüdimõistetul tuleb tasuda sundraha ja menetluskulud  rohkem kui 800 euro ulatuses ja kohus konfiskeeris ka altkäemaksuks pakutud 50 eurot. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Mareki Helmi sõnul puutuvad tolliametnikud oma töös kokku erinevate väärtushinnangutega inimestega ning surve reeglite rikkumiseks võib olla suur. «Tunnustan ametnikke, kes olukorrale õigesti reageerisid, mis võimaldas kohtul asjakohase karistuse määrata. Korruptsioon on vastuvõetamatu igal tasandil ja igal kujul,» ütles Helm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles