President nimetas ametisse kolm uut kohtunikku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President koos vastnimetatud kohtunike ja riigikohtu esimehega.
President koos vastnimetatud kohtunike ja riigikohtu esimehega. Foto: Arno Mikkor / presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves nimetas täna ametisse kolm esimese astme kohtunikku: Kadri Palmi, Reelika Linnu ja Raina Pärna.

Pärn asub kohtunikuna tööle Tartu maakohtu Jõgeva kohtumajas 17. veebruaril ning Lind Tallinna halduskohtu Tallinna kohtumajas ja Palm Tartu halduskohtu Jõhvi kohtumajas 3. märtsil, teatas riigikohtu pressiesindaja.

Pärn omandas 2010. aastal Tartu Ülikoolis õigusteaduse magistrikraadi ning töötas aastatel 2010–2012 konsultandina Tartu ringkonnakohtus. Alates 2012. aastast on ta Tartu maakohtu kohtunikukandidaat, mis tähendab, et ta on läbinud ettevalmistusteenistuse kohtunikuks saamiseks.

Lind sai Tartu Ülikoolis õigusteaduse magistrikraadi 2009. aastal. Aastatel 2008–2012 oli ta konsultant Tallinna ringkonnakohtu halduskolleegiumis ja alates 2012. aastast nõunik riigikohtu halduskolleegiumis.

Palm omandas 2001. aastal Tartu Ülikoolis õigusteaduse bakalaureusekraadi ja 2007. aastal Tallinna Tehnikaülikoolis magistrikraadi haldusjuhtimises. Aastatel 2004–2008 töötas ta maksu-ja tolliameti uurimisosakonna Lõuna talituses juhtivinspektori ja Lõuna maksu- ja tollikeskuses teabeosakonna juhatajana ning alates 2008. aastast oli ta riigikohtu halduskolleegiumi nõunik.

President nimetab esimese ja ka teise astme kohtunikud ametisse riigikohtu üldkogu ettepanekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles