Kaja Kallas: Eesti vajab praegu minu isa kogemusi ja ideid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Möödunud nädala lõpul oma valmisolekut asuda peaministriks kinnitanud Siim Kallase tütar ja erakonnakaaslane Kaja Kallas tunnistab, et ehkki ta ei ole neid plaane kommenteerides objektiivne, on tema isa näol kindlasti tegemist kogemustega riigimehega, keda Eesti praegu vajab.

Kaja Kallase sõnul nõustub ta igati punktidega, mida Siim Kallas erakonnakaaslastele saadetud kirjas välja tõi, samuti toetab ta isa valmisolekut hakata peaministriks. «Ütleme nii, et ma kindlasti ei ole objektiivne, sest tegemist on minu isaga, kellest pean väga lugu ja keda ma näen lähemalt kui mõnda teist,» rääkis Kaja Kallas.

«Ütlen seda, et kindlasti on tegemist riigimehega ja tegemist on inimesega, kelle Euroopa kogemusi ja seal kogutud ideid Eesti praegu vajab,» lisas ta. Samas aga nentis ta, et Siim Kallase sobivus peaministri kohale jääb juba otsustada erakonna fraktsioonil ja juhatusel.

Kas ja kuidas võiks Siim Kallas peaministri kohale asumine mõjutada erakonna reitingut, ei osanud Kaja Kallas öelda, küll aga avaldas ta lootust, et see võib hästi mõjuda Eesti riigile tervikuna.

Reformierakonna auesimees, praegune Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas kinnitas reedel erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et on valmis saama uueks valitsusjuhiks. Reformierakonna juhatuse ja riigikogu fraktsiooni liikmed kohtuvad Kallasega reedel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles