Opositsioon: Reformierakonnas pole noori, kes suudaks parteijuhi koha üle võtta

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Siim Kallas novembris 2008.
Andrus Ansip ja Siim Kallas novembris 2008. Foto: Mihkel Maripuu

Opositsiooni esindajate hinnangul näitab Siim Kallase kandidatuur Reformierakonna esimeheks, et erakonnal pole noori, kes suudaks parteijuhi koha üle võtta.

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisuse liige Margus Tsahkna rääkis, et pinge koalitsioonipartneri Reformierakonna sees on vaikselt kogunenud, Keskerakonna peasekretär Priit Toobal märkis, et seda kirja võib tõlgendada mitut moodi ja see ei pruugi näidata, et kokkulepe on tehtud ning peaminister läheb Euroopa Komisjoni ja volinik Kallasest saab valitsuse juht, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Seda võib ka vaadata kui Kallase survestamist, et Ansip kiiremini langetaks otsuse, kas ta siis loobub ja millal ta loobub peaministri kohast, see ei pruugi tähendada kokkulepet, see võib olla teineteise survestamine - ühelt poolt Ansip Kallast, teiselt poolt Kallas Ansipit,» rääkis Toobal.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretäri Indrek Saare sõnul näitab Kallase tagasitoomine, et parteis pole nooremate seas neid, kes suudaks juhi koha üle võtta.

«Ju siis noorem põlvkond pelgab või siis ei saada tagatoas kokkuleppele,» lausus Saar, kelle hinnangul võib Kallase tulek tuua kaasa valitsuse remondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles