NATO kindral: Afganistanis kiiret võitu oodata ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Stanley McChrystal.
Kindral Stanley McChrystal. Foto: Reuters / Scanpix

NATO ja USA vägede komandör rõhutas pühapäeval, et tõeline stabiilsus saavutatakse Afganistanis pikkamööda, rahvusvaheliste vägede kurnava võitlusega toetuse eest elanikkonnas, kuhu kuuluvad ka tema vaenlased ja need, kes valitsust eriti ei usalda.

NATO tegevus Afganistanis kulgeb juba mõnda aega kahes mõõtkavas: üks on ametnike oma, kes manitsevad kannatlikkusele rahu saavutamisel ja hoiatavad, et selleks kulub aastaid, teine aga lähtub USA presidendi Barack Obama lubadusest hakata 2011. aasta juulis vägesid välja viima.

Kindral Stanley McChrystal ütles pühapäeval Kabulis ajakirjanikele, et võitlus kestab Obama tähtajast palju kauem, ehkki loodetavasti võtavad selle üha enam oma õlule Afganistani väed.

Hiljuti Afganistani presidendi Hamid Karzaiga kohtudes kinnitas Obama, et strateegiline partnerlus ulatub 2011. aastast palju kaugemale, osutas McChrystal.

«Ma arvan, et president Obama otsust hakata USA vägesid 2011. aastal vähendama, tuleb vaadelda selles kontekstis.»

«Edu mõõdetakse kuudes, mitte nädalates,» lisas ta viimase aasta raskeid pealetunge analüüsides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles