Hiina geiaktivistid saatsid Putinile sõbrapäevasõnumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin Sotšis.
Venemaa president Vladimir Putin Sotšis. Foto: SCANPIX

Rühm hiina geiaktiviste saatis Vene presidendile Vladimir Putinile valentinipäevaläkituse, korraldades täna Pekingis suudlusprotesti.

Kuus hiinlast hoidsid üleval plakateid vikerkaarelipu, olümpiarõngaste ning sõnadega «Armastusega Venemaale», kui nad ühel pealinna tänaval suudlesid.

«Me tunneme end täna positiivsemana, on ju sõbrapäev ja meil on võimalus sõnumit edasi anda, et kõigil on õigus armastada ja meelt avaldada,» sõnas uudisteagentuurile AFP aktivist Xiao Tie.

Möödunud aasta juunis võttis Venemaa vastu nn geipropaganda seaduse, mis keelab alaealistele homoseksuaalsuse kohta infot jagamast.

Homoseksuaalsus oli Hiinas 1997. aastani karistatav, järgmised neli aastat klassifitseeriti see aga vaimuhaiguseks, mille puhul tuli kõne alla ka võimalik psühhiaatriline sundravi. Nüüdseks on mõlemad praktikad Hiinas lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles