Ansipi sõnul on täna paras aeg hakata uut peaministrikandidaati otsima

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul on praegu paras aeg hakata mõtlema sellele, kes asuks tema asemel peaministri kohale. Kõige hiljem peaks erakond endale uue peaministrikandidaadi saama pärast europarlamendi valimisi.

Täna õhtul toimub Tallinnas hotellis Olümpia Reformierakonna juhatuse ja riigikogu fraktsiooni kohtumine erakonna auesimehe, praeguse Euroopa Komisjoni voliniku Siim Kallasega.

Ansipi sõnul on praegu, mil valimisteni on jäänud umbes aasta, paras aeg hakata otsima uut Reformierakonna esimehe ja Eesti peaministri kandidaati.

«Kõige hilisema stsenaariumi järgi peaks Reformierakond leidma endale peaministri kandidaadi pärast europarlamendi valimisi,» ütles Ansip. Peaministri sõnul ei ole otsustamist mõtet sellest kaugemale lükata, ent ka kõik varasemad stsenaariumid on teretulnud.

Ansipi sõnul ei tunne ta mingit välimist survet erakonna esimehe kohalt taandumiseks. Ta viitas Eurobaromeetri uuringule, mille järgi on 74 protsenti eestlastest oma eluga rahul. Samuti märkis ta, et viimasel ajal on tõusnud ka Reformierakonna toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles