Randjärv: tänaselt kohtumiselt ootan vana tutvuse ülessoojendamist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlased kohtusid Siim Kallasega. Reformierakonna juhatus liige Laine Randjärv.
Reformierakondlased kohtusid Siim Kallasega. Reformierakonna juhatus liige Laine Randjärv. Foto: Mihkel Maripuu

Siim Kallasel on kindlasti ideid ja mõtteid, mis on kõik arutamist ja analüüsimist väärt, ütles Reformierakonna juhatuse liige Laine Randjärv täna erakonna juhatuse ja riigikogu fraktsiooni kohtumisel.

«Tänaselt kohtumiselt ootan eelkõige head vana tutvuse ülessoojendamist, ideede tutvustamist, jagamist, plaanidest rääkimist – suurt pilti, mida Siim Kallasel on kindlasti jagada,» ütles Randjärv. Ehkki Kallas on palju Eestist ära olnud, leidis Randjärv, et see võibki Kallase puhul plussiks olla. «Ta on vaadanud seda Eesti elu ja arengut natuke ka distantsilt ja vaadanud suuremat pilti nii Euroopa kui ka maailma kontekstis. Arvan, et kõik need ideed ja mõtted, millest ta täna räägib, on kindlasti arutamist ja analüüsimist väärt,» lisas Randjärv.

Kui kohtumise algusest oli möödas umbes poolteist tundi, ütles Randjärv, et erakond on jõudnud rääkida nii ettevõtluse tähtsusest kui majanduskasvu olulisusest. Ta lisas, et ka tal endal olid kohtumisel Siim Kallasele konkreetsed küsimused, mida ta talle ka juba esitas. «Ma ei saanud 100 protsenti selget vastust, aga võib-olla sain ma aimu mingisugustest tendentsidest,» vastas Randjärv küsimusele, kas ta jäi saadud vastustega rahule.

«Ma arvan, et asi ei ole ainult Reformierakonnas. Ma arvan, et praegu võib ikkagi tunnetada, et teatud umbusaldus on Eesti ühiskonnas üldse parteide vastu,» kommenteeris Randjärv tänases Postimehes ilmunud intervjuud Siim Kallasega, kus Kallas ütles, et Reformierakonda ümbritseb teatud umbusalduse väli.

Randjärve sõnul on poliitilisel maastikul praegu teravikud suunal parteid vs vabakonnad ning levib arvamus, et poliitika on halb ning kõik see, mis ei ole poliitika, on hea. «Ma arvan, et see on küll häirekell tegelikult,» lisas ta.

«Üldiselt selline rahulolematus on täiesti normaalne nähtus. Ma ei ole veel näinud ühtegi riiki, kus ollakse 100 protsenti valtsusega rahul, ikka on pretensioone,» ütles Randjärv.

Täna õhtul toimub Tallinnas hotellis Olümpia Reformierakonna juhatuse ja riigikogu fraktsiooni kohtumine erakonna auesimehe, praeguse Euroopa Komisjoni voliniku Siim Kallasega. Kallas on varem teatanud, et ta on valmis asuma peaministri kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles