Uuring: neljandik ameeriklasi ei tea, et Maa tiirleb ümber Päikese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täielik päikesevarjutus novembris 2012 Austraalias Queenslandis.
Täielik päikesevarjutus novembris 2012 Austraalias Queenslandis. Foto: SCANPIX

Ameeriklased suhtuvad reaalteadustesse entusiasmiga, kuid samas ei ole nende teadmised selles valdkonnas kiita - nimelt ei tea iga neljas USA elanik, et Maa tiirleb ümber Päikese, selgus täna avaldatud uuringu tulemustest.

USA Riikliku Teadusfondi (NSF) korraldatud uuringus osales enam kui 2200 ameeriklast, kellel tuli vastata kümnele füüsika ja bioloogia valdkondi puudutavale küsimusele.

Keskmiseks tulemuseks kujunes 6,5 punkti kümnest, mida NSF hindas võrdlemisi madalaks.
Vaid 74 protsenti vastanuist teadis, et Maa tiirleb ümber Päikese, selgus Chicagos Ameerika Teadusarengu Assotsiatsiooni (AAAS) konverentsil avaldatud uuringutulemustest.

Kõigest 48 protsenti ehk vähem kui pooled vastanuist teadsid aga, et inimesed on arenenud varasematest loomaliikidest.

Iga kolmas küsitletu leidis aga, et valitsus peaks suurendama reaalteaduste rahastust ning ligi 90 protsenti avaldas arvamust, et teadusest saadav kasu kaalub üles võimaliku kahju.

NSF-i iga kahe aasta tagant korraldatava uuringu tulemused tuuakse ära ka president Barack Obamale ja Ühendriikide seadusandjatele esitatavas raportis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles