Kallas: partei peaks uue juhi saama aasta enne valimisi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlased kohtusid Siim Kallasega.
Reformierakondlased kohtusid Siim Kallasega. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna auesimees Siim Kallas leidis, et kui erakond tahab temaga eesotsas minna vastu riigikogu valimistele, vajaks ta eeltööks umbes aastat.

«Millal peaministrivahetus toimub, jääb praegu lahtiseks, see on Andrus Ansipi otsustada, pole minu otsustada, seda me täna ei arutanud, aga ta ütles, et tal on soov lahkuda,» rääkis Kallas «Aktuaalses kaameras».

«Kui idee on, et erakond läheb valimistele uue juhiga, peab sellel olema piisavalt aega, et ehitada üles oma programm, umbes aasta oleks see aeg, mis kuluks selleks,» pakkus Kallas.

«Mida võin tuua, on teadmine–kogemus üheksa aasta jooksul tööst Euroopa Komisjonis, tahaks üles ehitada, et kui Eesti läheb vastu 2018. aasta ELi eesistumisele, siis Eestil oleks midagi öelda, sest paljud vana Euroopa inimesed meid tõsiselt ikka ei võta, ja see annab meile võimaluse ennast näidata,» leidis Kallas.

Kallas tunnistas, et kardab küll, et võibolla ei saa hakkama, kuid loodab ikkagi, et Reformierakond võidab parlamendivalimised.

Kallas tunnistas, et erakonnas on võimalikke populaarseid kandidaate esimehe kohale veel, ta nimetas välisminister Urmas Paeti ja oma tütre Kaja Kallase nimesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles