ERRi Võru- ja Põlvamaa korrespondendiks saab Igor Taro

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Taro
Igor Taro Foto: Raigo Pajula

Eesti Rahvusringhääling valis ligi 30 kandidaadi seast Võru- ja Põlvamaa korrespondendiks Igor Taro.


ERRi juhatuse liikme Tiina Kaalepi sõnul on rahvusringhäälingul Eestis alates sügisest ühes Võruga kümme korrespondendipunkti, millega on kogu Eesti ajakirjanduslikult kaetud.

«Valikut tehes, kellest saab ERRi hääl ja nägu Lõuna-Eestis, lähtusime eelkõige Igor Taro ajakirjanduslikust küpsusest ja oskusest eristada olulist ebaolulisest. Konkurss oli üllatuslikult rahvarohke ja tasemelt viimaste aastate parim,» märkis Kaalep.

ERRi uudistejuht Urmet Kook lisas, et Taro kasuks rääkis nii ta senine ajakirjanduslik kogemus kui ka suur soov antud piirkonnas oma erialastele oskustele rakendust leida.

«Igoril on kogemus nii teises riigis, üle-eestilises väljaandes kui ka päris kohalikus lehes töötades. Lisaks kirjutavale meediale on tal kokkupuuteid raadio ja televisiooniga,» ütles Kook.

Koogi sõnul plaanitakse korrespondentpunkt täies mahus avada küll septembris, kuid loodetavasti saavad ERRi raadiouudiste kuulajad Taro uudislõike ja reportaaže kohapealt kuulda juba varem.

Korrespondendipunkti asukohaks saab Võru linn ning praegu käivad ruumide üle läbirääkimised Võru maavalitsusega.

Igor Taro on töötanud SL Õhtulehe Moskva korrespondendi ja Postimehe välisuudiste toimetajana ning viimastel aastatel ajalehe Setomaa toimetajana. Ülikooliõpingute ajal on ta olnud praktikal TV3e uudistes ja «Aktuaalses kaameras».

Taro on õppinud nii Tartu Ülikoolis kui ka Lomonossovi-nimelises Moskva Riiklikus Ülikoolis ajakirjandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles