Jõgevamaal sai kustutustööde käigus toimunud plahvatuses viga vabatahtlik päästja

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtul sai kustutustööde käigus toimunud plahvatuses viga Palamuse vabatahtliku komando päästja.
Laupäeva õhtul sai kustutustööde käigus toimunud plahvatuses viga Palamuse vabatahtliku komando päästja. Foto: Sander Valge / Kanal 2

Laupäeva õhtul põles Palamuse alevikus ridaelamuboks, mille kustutustööde käigus toimunud ootamatu põlemisgaaside plahvatuse tagajärjel sai viga üks Palamuse vabatahtliku komando päästja.

15. veebruaril kell 19:41 teatati Häirekeskusele  Jõgeva maakonnas, Palamuse alevikus elumaja põlengust. Kohale saadeti päästjad Jõgeva, Tabivere, Mustvee  ja Palamuse komandodest. Päästetöid suundus juhtima Jõgeva operatiivkorrapidaja, teatas Lõuna päästekeskus.

Päästjate saabudes põles ühekorruselise paarismaja keldris asuv saun. Kaitsevarustuses päästjad sisenesid põlevasse hoonesse ning alustasid põlengukolde otsimist, kui ootamatult toimus tugev plahvatus, mis paiskas lahti ka hoone aknad ja uksed. Plahvatuse hetkel oli üks Palamuse vabatahtlik päästja hoone ukse juures ning sai välja paiskunud leekidest näkku põletushaavu.

Kuna plahvatuse teke oli arusaamatu, kaasati päästetöödele lisajõude ning demineerijad. Samal ajal jätkasid päästjad hoone kustutamist ning peatselt suudeti tulekahju kontrolli alla saada. Tulekahju kustutati kell 21:17. Vigastada saanud vabatahtlik päästja lubati peale esmaabi saamist kodusele ravile.

Toimunud plahvatuse uurimisel selgus, et põlevas hoones oli toimunud pistleek – siseruumis põlemisel kontsentreerunud põlemisgaaside väga kiire süttimine, mille tagajärjel toimub kiire temperatuuri ja rõhu tõus. Päästetööde juhi sõnul oli tegemist väga harukordse sündmusega päästjate jaoks. Pistleeki on kustutustöödel esinenud üksikud korrad ning selle ette nägemine on väga keeruline. Sellest tulenevalt on tegemist väga suure ohuga päästjatele nende töö tegemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles