Ilves Leedule: piirkondlik koostöö on Leedu ja Eesti rahvuslikes huvides

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Tatar / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves saatis Leedu riigipeale Dalia Grybauskaitėle õnnitluskirja seoses tänase Leedu iseseisvuspäevaga.

«Mul on hea meel saata Teile ja Leedu rahvale Eesti õnnitlused Leedu riigi iseseisvuspäeva puhul,» kirjutas president Ilves.

«Eesti ja Leedu, Euroopa Liidu ja NATO liitlased, on läbipõimunud mineviku, aga veel olulisem – läbipõimunud tulevikuga head partnerid. Kinnitan, et Eesti jätkab tööd, hoidmaks ja tugevdamaks meie omavahelisi suhteid nii ühiste transpordi- ja energiaühenduste, riigikaitse kui ka majandussidemete vallas, edendamaks koostööd, mis liidab meid majanduslikult ja julgeolekuliselt ülejäänud Euroopaga,» pöördus Eesti riigipea Leedu presidendi poole.

President Ilves meenutas oma riigivisiiti Leetu möödunud aasta mai lõpus ja võimalust esineda Leedu parlamendis.

«Usun jätkuvalt sellesse, mida tookord ütlesin: piirkondlik koostöö on Leedu ja Eesti rahvuslikes huvides, see on meist igaühe kasu, millest me kõik võidame,» kirjutas president Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles