Loe, kuidas Uno Loop 100 000 krooniga Keskerakonda meelitati

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Uno Loop oma kodus Laulasmaal.
Muusik Uno Loop oma kodus Laulasmaal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laulja Uuno Loop avas intervjuus Arterile põhjuse, miks ta otsustas kümmekond aastat tagasi Keskerakonda astuda.

«Mul tekkis erakonnaga liitumisel lihtsalt võimalus tuua natuke oma triatloniklubile raha sisse, praeguseks on see klubi Eesti mastaabis kõige osavõtjaterohkem ja paremate näitajatega,» meenutas laulja.

Loobi vahendajaks, kes sellisest võimalusest rääkis, oli Erika Salumäe. «Läksin tema jutule ja tema rääkiski mulle seda.»

Klubile raha saamine osutus küllalt lihtsaks. «Kauplesin. Küsisin, kui palju see tulek väärt on? 100 000 krooni. Ja juhtuski ime, nagu Keskerakonnas ikka juhtub,» meenutas Loop.

«Aga ega seda raha antud mulle peo peale, vaid see kajastus treeneritasudes, vaikselt. Ja kui 100 000 sai täis, oli asjal lõpp. Siis mind enam Keskerakonnas ei olnud.»

Loop meenutas, et raha «hinnaks» oli see, et tuli käia mõnel koosolekul, kus liikmetele seletati, milline on riigikogusse pääsemise skeem. «Kellel oli rohkem raha, see pääses. Kõik! Kui ma seda teada sain, ei käinud ma enam koosolekutel, kirjutasin avalduse.»

Erakonnas toimunu tegi Loobile selgeks, et poliitika pole tema rida. «Poliitilised ambitsioonid polnud üldse minu rida. Käisin, vaatasin ja veendusin, et ongi umbes nii, nagu ma arvasin. Seal peab ju päevade viisi istuma ja seda jahumist kuulama ning siis oma seisukohta kujundama. Pea väsib ära. Minule ei istunud see absoluutselt, mul oli ainult üks eesmärk – klubile raha saada,» ütles Loop avameelselt.

Kui laulja Keskerakonnast välja astus, ei tehtud sellest suurt numbrit. «Püüti maha vaikida. Ja see ongi maha vaikitud. Avaldus on rahuldatud, ma ei ole Keskerakonnas, see on ammu-ammu selge.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles