Narvas hukkus korteripõlengus kaks inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeva õhtul leidis Narvas Vestervalli tänaval asuva maja teise korruse korteris aset tulekahju, milles hukkus kaks inimest.

Ida päästekeskuse pressiesindaja sõnul said päästjad teate tulekahjust kell 20.52. Sündmuskohale sõitsid päästjad Narva ja Narva-Jõesuu päästekomandodest, operatiivkorrapidaja ja meedikud.

Korteri ühes toas põlesid tugitool ja diivan, millest tekkinud paks suits oli levinud üle kogu korteri. Kustutustööde käigus leidsid päästjad suitsu täis toast kaks hukkunut - keskealised meesterahva ja naisterahva. Tulekahju kustutati ja ruumid tuulutati kella 21.30ks.

Päästetöö juhi ja valvemenetleja esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest. Korteris oli näha märke nii suitsetamisest kui ka alkoholitarvitamisest. Menetlusinspektori sõnul oli korterisse küll paigaldatud suitsuandur, kuid selles puudus patarei. Tulekahjust andis märku naabrite suitsuandur, aga siis oli juba hilja inimelude päästmiseks kõrvalkorterist.

Tänavu on Eestis tulekahjudes hukkunud 16 inimest, neist kaks Ida-Virumaal.

Ida päästekeskus tuletab meelde, et suitsetamine diivanil või voodis lõpeb tavaliselt uinumise ja magamisaseme süttimisega ning enamik inimeste hukkumisega lõppenud tulekahjudest on alguse saanud just hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest. Samuti aitab elusid päästa töökorras suitsuandur, mis annab tulekahjust teada selle algfaasis, kus on veel võimalik vältida raskeid tagajärgi.

Eile öösel hoiti tänu suitsuandurile ära suurema tulekahju puhkemine Kohtla-Järvel. 15.02 kella 02.06 ajal süttis Järve linnaosas Mõisa teel kahekorruselises eramus harukarbis elektrijuhtmestik. Põlengust andis aegsasti märku pererahva äratanud suitsuandur. Kohale kutsutud päästjad tuvastasid, et puitseina oli põlenud auk, samuti oli põlenud penoplastist lagi. Termokaamera abil selgus, et seinas on veel võimalikke tulepesasid, mistõttu sein avati ja jahutati seda veega. Päästjad tuulutasid ruumid ja inimesed vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles