Valitsusvastased hõivasid Kiievi linnavalitsuse hoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased meeleavaldajad linnavalitsuse juures Kiievis.
Valitsusvastased meeleavaldajad linnavalitsuse juures Kiievis. Foto: SCANPIX

Kiievi linnavalitsuse hoone, kust opositsiooni poolehoidjad eile lahkusid, võtsid oma kontrolli alla valitsusvastased, kirjutab Vesti.

Nad kinnitasid, et vaatamata valitsusega sõlmitud kokkuleppele hoone vabastada, ei kavatse nad seda hüljata.

Vastutuse toimuva eest võttis endale ühenduse Oranži revolutsiooni koalitsiooni liikmed (KUPR) liider Sergei Melnitšenko. «Meid ei huvita valitsuse ja opositsiooni kokkulepe,» märkis ta ja lisas, et linnavalitsuse hoones viibivad Ukraina patrioodid.

Melnitšenko väitel ei vabastanud võimud kõiki protestiaktsioonide ajal kinni võetud inimesi ja seetõttu linnavalitsuse hoonet nad vabaks ei anna.

Uudisteportaali LigaBiznesInform andmetel on hoones lisaks KUPRi aktivistidele veel ka liikumiste Must Komitee, Sotsiaal-Natsionaalne Assamblee, Ukraina Patrioodid, Viikingid ja Narnia liikmed.

Internetti riputatud videos räägivad musti maske kandvad inimesed, et nad ei kavatse järele anda ning plaanivad linnavalitsusse elama jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles