Opositsioon tahab enne Aaviksoo võimalikku umbusaldamist lisainfot

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Opositsioonilised Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond tahavad enne haridusminister Jaak Aaviksoo vastu võimaliku umbusaldusavalduse esitamist lisainfot.

«Kuna haridusminister Aaviksoo on eelmisel nädalal avalikkusele väitnud, et tegemist on vaid rahandusministeeriumis välja töötatud plaaniga, mida saab veel muuta, püüame enne umbusaldust saada lisainfot. Oleme esitanud teabepäringu täpsemate arvutuste suhtes rahandusministeeriumile,» ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson Postimehele.

Simsoni sõnul otsustas Keskerakonna fraktsioon, et kui gümnaasiumiõpetajate palga vähendamise tagant tuleb ilmsiks haridusministri plaan sundida massiliselt maagümnaasiume sulgema, siis väärib haridusminister umbusaldamist.

«Seda, et Aaviksool ei olnud eelarves katet lubatud palgatõusuks, väidavad täna nii õpetajad kui omavalitsused. Meie esmane mure on seoses kavandatava valitsuse määrusega, millega vähendatakse 76-le linnale ja vallale gümnaasiumiõpetajate palkadeks eraldatavaid summasid. Neist pea pooltel väheneb palgafond üle kümnendiku. Teadupärast ei ole võimalik teha korraga mõlemat – hoida eelarves kokku raha ja lubada palgatõusus,» rääkis Simson.

Aaviksoo võimalikku umbusaldamist arutas täna ka riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon.  Sotsid otsustasid, et enne lõplike otsuste langetamist tuleb kohtuda nii haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kui ka Eesti Haridustöötajate Liidu esimehe Reemo Voltriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles