Analüütik: piirileppest Eesti-Vene suhted ei muutu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Kangur / Aldo Luud / Toomas Huik

Homne piirileppe allkirjastamine ei muuda Vene analüütiku Fjodor Lukjanovi sõnul riigi skeptilist suhtumist Eestisse kui oma välispoliitikat Euroopa Liiduga koordineerivasse riiki.

Homme Eesti ja Vene välisministrite allkirjad saav piirlepe on tegelikult kolmas katse lepet sõlmida, vahendas ERR Uudised saadet «Välisilm».

Vene analüütik, ajakirja Russia in Global Affairs peatoimetaja Fjodor Lukjanov on riikide vaheliste suhete paranemise suhtes skeptilisemalt meelestatud: tema sõnul on hea, et üks küsimus riikidevahelises suhetes laheneb, ent teised ärritajad jäävad.

Lukjanov paneb piirileppe sõlmimise ka laiemasse, Vene ja Euroopa Liidu suhte konteksti ning nentis, et ka nendes suhetes leppele allakirjutamise järel vaevalt midagi muutub.

Ta lisas, et üldine kontekst, et Eesti koordineerib välispoliitikat euroliiduga, ei ole positiivne, ent asi pole selles, et Venemaa suhted Euroopa Liiduga oleksid halvad - neid lihtsalt ei ole ning paistab, et Venemaal ei ole ELiga praegu ka millestki rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles