Supi nahkapanek viis toakaaslasele noaga selga löömiseni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supp
Supp Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eile algas Kuressaare kohtumajas üldmenetluses kohtuistung Vladimir Valvase üle, kes mullu 4. jaanuaril lõi Kuressaares Voolu tänava sotsiaalmajas toakaaslast noaga selga.

Istungil selgus, et tüli sai alguse sellest, et toakaaslane oli ära söönud Valvase supi, kirjutab Saarte Hääl. Istungi tegi eriliseks veel see, et kannatanu suri eelmise aasta detsembris, kuid mitte noaründe tagajärjel, vaid haigusse.

Vladimir Valvas ründas eelmise aasta 4. jaanuari õhtul oma toakaaslast nende ühises toas öökapil olnud kuue sentimeetri pikkuse kartulikoorimisnoaga, lüües teda selga.

Löögi tagajärjel tekkis kannatanul vesi-õhkrind ning parema kopsu ja roietevahelise arteri vigastus, mis oli eluohtlik ja vajas kohe opereerimist. Kannatanu sai haiglast paranenuna välja 15. jaanuaril.

Süüdistatav Valvas ütles, et ta oli tõepoolest alkoholi tarvitanud, ent seda teises seltskonnas, mitte toakaaslasega. Kui ta oma tuppa tuli, pani ta televiisori mängima ja avastas, et enne väljaminekut öökapile jäetud supikauss oli tühi.

Kui toanaaber umbes kell 20 ajal tuppa tuli, tekkis neil vaidlus televiisori üle, kuna Starmanile maksis telekanalite eest Valvas. Toakaaslane oli lubanud talle osa summast hüvitada, mida ta ei olnud aga teinud.

Kui selgus, et toakaaslane Enn oli ka supi ära söönud, läks tüli suuremaks. Mingil hetkel haaras Valvas öökapilt noa, äsas sellega Ennule ja istus voodile tagasi. Siis tuli veel üks majaelanik nende tuppa ja Enn ütles sellele, et kutsu arst. Esimesel korrusel asuvas valvetoas, kuhu kannatanu toimetati, nägi korrapidaja ta seljal umbes 10 cm suurust vereplekki.

Riiete kergitamisel avastati Ennu seljal väike torkehaav. Korrapidaja kutsus kiirabi ja politsei, sest kannatanu teatas, et teda oli noaga löönud Vladimir. Politsei toimetas ikka veel toas voodis mõmisenud Valvase kainenema.

Nii eeluurimisel kui ka kohtus tunnistas Valvas oma tegu ja kahetses tehtut südamest. Kannatanuga olid nad ära leppinud. Enam kui aasta on Valvas töötanud kojamehena.

Prokurör Svetlana Maripuu nõudis Valvasele viie aasta pikkust vangistust, millest kuuluks reaalselt ärakandmisele kolm aastat ja neli kuud. Riigi poolt õigusabi korras määratud kaitsja Andres Tamm palus karistuse määrata tingimisi, rõhutades süüdistatava puhtsüdamlikku ülestunnistust ja siirast kahetsust ning seda, et Valvas käib tööl.

Lisaks karistusele peab Vladimir Valvas maksma 887,50 eurot sunniraha, tasuma 61 eurot kannatanule tehtud meditsiinilise ekspertiisi eest ja maksma vastavalt hinnakirjale kaitsjatasu.

Kohus teeb otsuse 5. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles