Lavrov: Eesti-Vene kaubandussuhted saavad kindla õigusraamistiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov avaldas täna lootust, et Eesti ja Venemaa vahelised kaubandussuhted saavad kindlama õigusliku raamistiku.

«Olen kindel, et pärast formaalsusi saame paika panna kaubandussuhetele kindlama õigusliku aluse,» ütles Lavrov teisipäeva hommikul Moskvas enne kohtumise algust Eesti kolleegi Urmas Paetiga. «Valmistusime selleks kohtumiseks hoolikalt ja see toob kaasa praktilisi tulemusi meie riikide ja rahvaste suhetes,» lisas Lavrov Interfaxi teatel.

Lavrov ja Paet allkirjastavad teisipäeval Eesti ja Venemaa vahelised piirilepingud. Välisministrid sõlmivad Eesti ja Venemaa vahelise riigipiiri lepingu ning Eesti ja Venemaa vahelise Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu. Pärast lepingute allkirjastamist välisministrite poolt tuleb lepingud ratifitseerida Eesti ja Vene parlamendis. 

Veel allkirjastavad välisministrid teisipäeval kahe riigi suursaatkondade paiknemise tingimusi käsitleva kokkuleppe.

Venemaa valitsus kiitis piirileppe lepingute eelnõu heaks möödunud aasta septembri keskel ning Eesti valitsus mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles