Paet ei toeta piirialade elanike viisavabadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Algatus viisanõude tühistamiseks piirialadel elavate Vene ja Eesti kodanike suhtes ei ole vastuvõetav, ütles Eesti välisminister Urmas Paet.

«Minu eelistus on endiselt täita esmalt kõik viisavabaduse eeltingimused. Eesti territoorium ei ole nii suur, et luua selles veel üht eraldatud piirkonda. Mis minusse puutub, siis ei tundu see ettepanek vastuvõetav,» ütles Paet enne Moskva-visiiti uudisteagentuurile Interfax. «Usun, et nii Euroopa Liit kui ka Venemaa peaksid töötama viisavabaduse eeltingimuste täitmise nimel.»

«Venemaa on väga suur riik ja peab piiri lähedal teistsuguse viisarežiimiga piirkondade loomist täiesti mõeldavaks. Venemaa seisukohast on see mõistlik, kuid Eesti puhul ei oleks minu arvates õige tõmmata üle meie väikese territooriumi veel üht joont,» lisas Paet.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas tegi hiljuti ettepaneku arutada pärast piirilepingu allkirjastamist piirialadel elavatele Vene ja Eesti kodanikele 30-50 kilomeetri laiuse viisavaba piirkonna kehtestamist sarnaselt Vene-Norra piiril toimiva viisavaba piirkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles