Krossi tagaotsimiskuulutust pole enam Interpoli kodulehel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

Endise luurekoordinaatori ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) munitsipaalpoliitiku Eerik-Niiles Krossi tagaotsimiskuulutus oli teisipäeva ennelõunaks Interpoli tagaotsitavate internetilehelt kadunud.

Krossi tagaotsimiskuulutuse eemaldamise kohta polnud siseministeeriumil teisipäeva lõunaks veel täpsemat teavet. «Oleme teadlikud, et Eerik-Niiles Krossi kuulutust Interpoli kodulehel hetkel ei avaldata, kuid seda sammu ja teisi tegevusi saab kommenteerida ikkagi Interpol ise,» ütles siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide.

Piraatluse korraldamises kahtlustatud Krossi tagaotsimiskuulutus rippus Interpoli tagaotsitavate lehel ligi neli kuud. Selle eemaldamise võimalusi hakkas Eesti ametkondade palvel arutama erinevate riikide esindajatest koosnev komisjon CCF (Commission for the Control of Interpol's Files) 30. jaanuaril.

Interpoliga teavet vahetava keskkriminaalpolitsei pressiesindaja on BNSile öelnud, et komisjon võib otsuseni jõuda alles mitme istungi järel ja ta annab oma otsusest ise teada.

Krossi tagaotsimiskuulutus ilmus Interpoli internetilehele möödunud aasta 18. oktoobril vahetult enne kohalike volikogude valimisi.

Et Kross oli IRLi Tallinna linnapeakandidaat, kutsus erakond kohe kokku pressikonverentsi, kus Kross ja erinevad IRLi juhtpoliitikud kinnitasid end uskuvat Krossi süütust. IRLi juht ja kaitseminister Urmas Reinsalu ning IRLi siseminister Ken-Marti Vaher märkisid, et Interpoli on pelgalt kuulutusetulp ja Krossi kuulutuse riputas sinna Vene Föderatsioon.

IRLi poliitikud viitasid pressikonverentsil, et Venemaa võis seda teha Keskerakonna palvel, kes soovis Krossi enne valimisi kompromiteerida, ning siseminister Vaher avaldas valmisolekut minna koheselt Prantsusmaale Interpoli peakorterisse asja klaarima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles