Kohtla-Järve poliitik kahtlustab linnapead ühe euro pärast korruptsioonis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Kohtla-Järve volikogus opositsioonis olev Eduard Odinets kahtlustab linnapea Jevgeni Solovjovi korruptsioonis seetõttu, et ta hääletas linnavalitsuse istungil maamaksust vabastamise korralduse poolt, mis võimaldas tal endal ühe euro kokku hoida.

Odinets avastas, et 14. jaanuaril toimunud linnavalitsuse istungil, mida juhatas linnapea Solovjov, vastu võetud maamaksuvabastuse korralduse lisas olnud rohkem kui nelja tuhande soodustuse saaja seas oli ka linnapea ise, kirjutab Põhjarannik.

Nimelt sai Solovjov talle kuuluva garaaži aluse maa eest ühe euro suuruse maamaksuvabastuse. Kuigi summa on väike, häiris Odinetsi, et linnapea ei taandanud ennast selle küsimuse hääletamiselt.

Ta edastas aselinnapeale Ljudmila Jantšenkole arupärimise, kus ta muu hulgas küsis, kas linnapea selline käitumine on korruptiivne tegu, mille kohta peaks tegema avalduse politseile. Samuti päris Odinets Jantšenko arvamust, kas ta peab eetiliseks, et üks Eesti suurema palgaga omavalitsusjuhte [Solovjovi ametipalk on 3000 eurot] taotleb linnaeelarvest maamaksuvabastust ühe euro suuruses summas ja ka saab selle.

Jevgeni Solovjov ütles Põhjarannikule, et ta ei ole maamaksuvabastuse avaldust  esitanud ja tema sattumine sinna nimekirja on arusaamatus, mis on juhtunud  linnavalitsuse ametnike näpuvea tõttu. «Linnavalitsuse istungil ma ei vaata ju neid tohutult pikki nimekirju läbi. Ma ei osanud arvatagi, et seal ka minu nimi on,» sõnas ta.

Solovjov märkis samas, et mingit sisulist probleemi ega lisakulu linna jaoks tema maamaksuvabastusega ei tohiks olla, sest kui maamaksu summa jääb alla viie euro, siis seda alates eelmisest aastast tasuma ei pea. «Kui Odinets näeb siin probleemi, siis las ta arvab nii,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles