Paet kutsus Lavrovi Eestisse visiidile

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid täna, 18. veebruari hommikul Moskvas Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid täna, 18. veebruari hommikul Moskvas Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Välisminister Urmas Paet kutsus täna Moskvas oma Vene kolleegi  Sergei Lavrovi Eestisse visiidile.

Paet märkis kohtumisel Lavroviga, et pärast piirilepingute allkirjastamist on oluline suunata tähelepanu edasistele arengutele. «Peame oluliseks topeltmaksustamise vältimise lepingu jõustamist ning majanduskoostöölepingu sõlmimist,» lausus ta.

Eesti-Venemaa piiriülene koostöö on välisminister Paeti sõnul hästi toimiv.

«"Senised projektid on enamuses edukalt ellu viidud, loodame ka uue programmi osas aastateks 2014-2020 jõuda kiiresti üksmeelele. ,Uus programm võiks eelkõige keskenduda piiriületuse parandamisele, et tagada inimeste ja kaupade tõrgeteta liikumine. Sel eesmärgil on oluline kiiresti edasi minna ka Narva silla renoveerimise projektiga,» ütles Paet.

Kaubavahetuses on Venemaa Eestile kolmas ekspordipartner, Paeti sõnul peaksid kõik kaubanduspoliitilised sammud olema suunatud piirangute kaotamisele, mitte suurendamisele. Ta lisas Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO liikmesusega kaasnevate kohustuste täitmine hõlbustab kaubavahetust, seetõttu on reeglite täitmine oluline.

Paeti sõnul on murekohaks ka rahvusvaheliste autovedude TIR garantiide küsimus, kuna vedajate suhtes kehtib ebavõrdne kohtlemine.

Paet märkis, et positiivne on Venemaalt Eestit külastavate turistide arv. Mullu külastas Eestit 14 protsenti rohkem Vene turiste kui 2012. aastal. «Turismi soodustamisel on reisirongiliikluse edendamise osas arenguruumi, eeskätt sõiduaja lühendamisel Tallinna ning Moskva ja Peterburi vahel,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles