Kooli ajal lastega reisile läinud šveitslasi tabas kopsakas trahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilaps.
Koolilaps. Foto: SCANPIX

Šveitsi paar, kes sõitis oma lastega 2012. aastal enne koolivaheaja algust USAsse, pidi selle eest nüüd kopsaka trahvi maksma.


Zürichi lähedal elav paar võttis enne reisi kooli juhtkonnaga ühendust ja pakkus, et õpetab kooliperioodiga kattuva nädala jooksul lapsi ise. Kool aga keeldus. Kui vanemad tüdrukud sellele vaatamata nädal enne vaheaja algust Ühendriikidesse viisid, pöördus kool kohtusse.

Ringkonnakohus jõudis otsusele, et kooliseaduse rikkumise eest peavad vanemad maksma 1600 franki (umbes 1309 eurot) trahvi. Sellele lisandub 1100 franki (umbes 900 eurot) kohtukulude katteks. Seepeale esitas pere apellatsiooni, mis tõi eelmainitud summadele järgmise astme kohtust juurde veel 2000 frangi (umbes 1637 euro) suuruse karistuse.

Kohus leidis, et kuigi koduõpe ei ole ebaseaduslik, ei või seda ometigi ette võtta suvalisel ajal, lihtsalt selleks, et panna klappima puhkuseplaanid.

Nüüd ähvardab see paar edasi kaevata Šveitsi ülemkohtusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles