Kirde kaitseringkond saatis koju sõbra asemel teenistusse tulnud ajateenija

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirde kaitseringkond.
Kirde kaitseringkond. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kirde kaitseringkond saatis möödunud nädalal koju ajateenija, kes oli tulnud oktoobris teenistusse oma sõbra asemel. Ringkond esitas asjassepuutuvad dokumendid politseile, kes algatas uurimise.

Koju saadetud ajateenija oli teenistuse juba läbinud aastatel 2006-2007 Kirde kaitseringkonna suurtükiväepataljonis. Enda sõnul tuli ta uuesti ajateenistusse, et aidata sõpra, kes oli väidetavalt rahaliste raskuste tõttu palunud ajapikendust, kuid polnud seda saanud, teatas kaitseväe peastaap.

Ajateenistusest kõrvale hoidnud noormehe suhtes algatatakse väärteomenetlus, mille tulemuseks võib olla dokumentide esitamine kriminaalmenetluse algatamiseks.

Kaitsevägi tuletab meelde, et nii ajateenistusse mitte ilmumine kui isikliku dokumendi kuritarvitamine teise isikuna esinemiseks on mõlemad kriminaalkorras karistatavad teod, mille eest on ette nähtud karistus rahatrahvist kuni kolme aasta vabadusekaotuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles