Luigas: hääletan piirileppe ratifitseerimise vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas
Inara Luigas Foto: Liis Treimann

Aastakümneid setude esindaja olnud riigikogu liige Inara Luigas tõdes, et on tänase piirileppe allkirjastamise pärast kurb ning hääletab parlamendis selle ratifitseerimise vastu.

Inara Luigas rääkis ETV saates «Ringvaade», et tema on täna, piirilepingu allkirjastamise päeval pigem kurb, samas tõdes ta, et setude suhtumine ja nende emotsioonid seoses piirilepinguga on erinevad, vahendas ERR Uudised.

«Eks igaüks mõtestab selle enda jaoks lahti, miks ta on kurb, rõõmus või ükskõikne,» märkis ta.

Luigase sõnul on uue piirileppe alusel piiri mahamärkimine setudele ja veel paljudele inimestele väga valus, sest see puudutab neid isiklikult.

Ta rääkis, et väga paljud setud jäävad nüüd teisele poole piiri ehk Venemaa poolele, ta tõdes samas, et setu kogukondadel siinpool ja sealpool kontrolljoont on olnud väga tihe seos ning teatud mõttes ei muutu midagi - isegi kui piir kehtestatakse, inimesed jäävad edasi suhtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles