Prantsusmaa nelikmõrvas kahtlustatakse endist politseinikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei avaldatud joonistus kahtlusalusest
Prantsuse politsei avaldatud joonistus kahtlusalusest Foto: SCANPIX

Prantsusmaa politsei arreteeris mehe, keda kahtlustatakse 2012. aasta septembris Chevaline`i küla lähistel toime pandud mõrvades.

48-aastast meest kahtlustataks, et ta tappis hukkamisstiilis Briti-Iraagi al-Hilli perekonna kolm liiget ning juhuslikult sinna sattunud prantslasest jalgrattaspordiharrastaja, 45-aastase Sylvain Mollier, edastab AFP.

Tapetud 50-aastase Saad al-Hilli ja ta naise, 47-aastase Iqbal al-Hilli kaks tütart, kaheksa-aastane Zainab al-Hilli ja nelja-aastane Zeena al-Hilli jäid ellu. Vanemal lapsed olid rasked vigastused.

Hukkus ka mehe ämm, 74-aastane Suhaila al-Allaf.

Uurimisele lähedal seisvate allikate andmetel vallandati kahtlusalune paar aastat tagasi politseist. Endiste kolleegide sõnul oli ta üsna omaette hoidev isik, kes vabal ajal tegeles relvade kogumise ja laskespordiga. 

Politsei otsis läbi kahtlusaluse elukoha, mis asub üsna mõrvapaiga lähedal.

Annecy prokurör Eric Maillaud kinnitas, et kahlusalune isik on pärit ja elab Haute-Savoie piirkonnas. Senistel andmetel nimetatud mehel ei ole varasemast ohvritega kokkupuuteid.

Möödunud aasta novembris avaldas Prantsuse politsei joonistuse oletatavast kahtlusalusest. Pilt tehti sündmuspaigalt lahkumas nähtud mootorratturi kirjelduse põhjal.

«See isik arreteeriti pealtnägijate tunnistuste põhjal ja see arrateerimine ei pruugi jääda viimaseks,» edastas prokurör.

Tapja pani veretöö toime Annecy järve lähedases Chevaline`i küla juures tulistades oma ohvreid vähemalt 25 korda. Suurbritanniast Prantsusmaale sõitnud al-Hillid olid Annecy järve ääres puhkamas.

Nelikmõrva uurimine on kulgenud aeglaselt. Suurbritannias arreteeris politsei möödunud aastal tapetud mehe venna Zaid al-Hilli, kuid ta vastu puudusid kindlad tõendid.

Eile aset leidnud arreteerimine oli selle juhtumi uurimise käigus esimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles