Samost kandideerib IRLi nimekirjas Euroopa Parlamenti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakirjanik Anvar Samost teatas täna, et ühineb Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL) ning kandideerib mai lõpus toimuvatel valimistel Euroopa Parlamenti.

Samost ütles pressikonverentsil, et tegemist on ainsate valimistega, mida on võimalik muuta rahvahääletuseks Eesti eesmärkide üle. «Luban, et tegelen eelkõige mandaadi taotlemisega, mis loodetavasti saab olema suur, ning kasutan seda suurt mandaati Eesti poliitika muutmiseks ja mõjutamiseks,» lausus ta.

Samosti sõnul on tema eesmärk tegutseda selle nimel, et anda Eestile uuesti eesmärgid. Praegu valitseb tema hinnangul poliitikas seisakumeelsus, leppimine sõbramehe korruptsiooni ja onupojapoliitikaga ning üha uusi positsioone haaravad endale inimesed, kes ei taha Eestis midagi muuta. «Kui me poliitilist kultuuri kiiresti uuendama ei asu, muutume mõttetuks, vaeseks, mitte kellelegi ihaldusväärseks ääremaaks. See on asi, mida keegi ei taha,» märkis ta.

Samost ütles, et soovib tegutseda selle nimel, et Eesti oleks riik, kus kõik tahaksid elada ning mis oleks eeskujuks nii eesti- kui välismaalastele. «Olen kindel, et eesmärkide otsimine, liikumine selle poole, et Eesti oleks ihaldusväärne koht, teeb Eesti paremaks ja ka turvalisemaks,» sõnas ta.

Euroopa Parlamenti pääsedes plaanib ta enda sõnul kasutada oma mandaati valdavalt Eestis. «Kavatsen oma poliitilise tegevuse siduda Eestiga. Euroopa Parlamendi saadikul on väga palju rohkem võimalusi kui riigikogu saadikul, et oma ideid, mõju, soove, mandaati, valijate häält realiseeida. Kavatsen seda kõike Eestis teha,» rääkis ta.

Pressikonverentsil osalesid lisaks Samostile Andrus Kivirähk, Maris Lauri, Kalle Muuli, Mall Hellam, Erkki Raasuke, Marii Karell ja Mihkel Raud, kes kutsusid poliitikaga liituma uusi inimesi.

Samost teatas veebruari alguses, et on jõudnud oma mõtetega seisu, kus ta ei saa välistada tulevikus mõne erakonnaga ühinemist ning taandas seetõttu end raadiosaadete juhtimisest rahvusringhäälingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles