Peskov: Janukovõtš pidas eile öösel Putiniga telefonivestlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskistatud Kiievi protestija täna Iseseisvuse väljakul.
Maskistatud Kiievi protestija täna Iseseisvuse väljakul. Foto: SCANPIX

Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov kinnitas täna kuuldusi, et eile öösel vestlesid Ukraina president Viktor Janukovõtš ja Venemaa president Vladimir Putin telefonitsi.

«Viktor Janukovõtš ja Vladimir Putin rääkisid tõesti eile öösel telefonitsi. Kuid mingi osa seda puudutavast avalikkuse ette jõudnud informatsioonist  on vale, ütles Peskov Interfax-Ukraina teatel ajakirjanikele.

Küll lükkas Peskov ümber kuuldused kõne sisu osas. Nimelt olid varem jõudnud meediasse teated, nagu oleks Putin oma Ukraina ametivennale protestide kohta nõu andnud.

«Venemaa president pole kunagi oma Ukraina kolleegile nõu andnud, mida teha ja kuidas teha ning ei kavatse seda ka tulevikus andma hakata,» sõnas Peskov.

Ukraina vahevalitsuse peaministri sõnu korrates kinnitas ka Peskov, et Venemaa jaoks on vägivaldsed protestid võrdsed riigipöördekatsega. «Presidendi hinnangul lasub praegu Ukrainas valitseva olukorra süü ekstremistide õlul,»teatas Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles