Ansip ei avaldanud, kas teatab pühapäevases kõnes tagasiastumisest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip kiidab Siim Kallase sobivust peaministriks.
Andrus Ansip kiidab Siim Kallase sobivust peaministriks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip polnud nõus riigikogu infotunnis paotama saladust, kas ta teatab sel pühapäeval peetavas vabariigi aastapäeva eelses kõnes oma tagasiastumisest.

Riigikogu liige Priit Toobal küsis riigikogu infotunnis, kas peaministril on 23. veebruari kõne juba valmis ning kas ta teatab selles oma kohalt tagasiastumisest, nagu kirjutas täna Delfi.

«Kõne on peaaegu valmis, aga päris valmis saab siis, kui see saab ette kantud,» jäi Ansip salapäraseks.

«Lugesin Delfi artikli läbi, kindlasti ei vasta selles tõele, et 2. märtsil valitakse Reformierakonnale uus esimees. Kindlasti mitte, sest erakonna reeglid näevad ette, et see, mida üldkogul arutatakse, pannakse kuu aega varem päevakorda. Uue esimehe valimist aga üldkogu päevakorras ei ole, seega uue esimehe valimist ei tule,» ütles Ansip.

«Mida muud selles kõnes teemaks tuleb või ei tule, sellest kuuleb rahvas 23. veebruaril,» ütles Ansip.

Peaminister lisas, et on positiivselt üllatunud, et ta kõne juba ette nii suurt huvi äratab ning leidis, et kõik ta varasemadki kaheksa aastapäeva kõnet on olnud head.

Ansip avaldas ka arvamust, et ka möödunud aastal peetud kõne oli hea, aga kahjuks ei tekitanud nii suurt resonantsi, kui ta oleks oodanud ning pakkus põhjuseks, et selles oli ta kriitiline ka mõnede ajakirjanike suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles