Naftareostus ohustab ka Mississippit ja Alabamat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftareostus ohustab ka Mississippit ja Alabamat
Naftareostus ohustab ka Mississippit ja Alabamat Foto: SCANPIX

USA meteoroloogide andmetel võib Mehhiko lahe naftareostus jõuda sel nädalal ka Mississippi ja Alabama osariikide rannikule.

Naftafirma BP möödunud nädalal tehtud katse naftaleke peatada ebaõnnestus, edastab AFP.

Ekspertide hinnangul ei pruugi leket saada peatada enne augusti. BP teeb katseid kasutada nafta likvideerimiseks uusi meetodeid.

Mehhiko lahe põhjas on pärast Deepwater Horizon naftapuurtorni plahvatust ja uppumist naftat pursanud 43 päeva. Nafta on juba jõudnud Louisiana osariigi rannikule. Osariigi rannikul elavad inimesed kardavad, et reostus võtab neilt elatise.

USA president Barack Obama kohtub täna sõltumatutest ekspertidest koosneva komisjoniga, mis uurib katastroofi põhjusi ning annab edaspidiseks tegevuseks soovitusi.

Seitsmeliikmelist komisjoni juhib demokraadist endine senaator ja kuberner Bob Graham ning vabariiklasi esindav endine kõrge keskkonnaametnik William Reilly.

Asjatundjate sõnul on Mehhiko lahe naftareostus USA suurim keskkonnakatastroof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles