Fotod: vapratele elupäästjatele anti üle aumärgid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid täna üle päästeteenistuse aumärgid, elupäästja medali sai 18 päästeameti teenistujat ning kaheksa eraisikut.

Pidulikul tseremoonial tunnustati ühtekokku 79 inimest, kes on üles näidanud erakordset vaprust inimelude päästmisel või panustanud päästeala arengusse.

Elupäästja medali sai teist korda Tartu päästekomando juhtivpäästja Tanel Liivat, kes päästis möödunud aastal Emajõest uppumisohust kaks inimest. Teistkordse tunnustuse osaliseks sai ka Kohtla-Järve päästekomando vanempäästja Alexander Berezko, kes päästis koos Sergei Bernikoviga põlevast korterist kaks teadvusetult voodis lamanud kannatanut.

Elupäästja II klassi medali said ka Toomas Ehanurm ja Aleksandr Stepušin Lilleküla päästekomandost, kes päästsid möödunud aastal tänu kiirele ja otsustavale tegutsemisele põlevast korterist kaks inimest.

Noorim elupäästja on seekord Valgamaa koolipoiss Joosep Hiob, kes päästis Valgamaal Hargla külas oleva Mustjõe ujumiskohas uppumisest ujuma läinud poisi.

Päästeteenistuse Hõberistiga tunnustati päästeala arendamise ja erakordsete teenete eest häirekeskuse Põhja keskuse valvevahetuse juhti Marika Kuusikut, siseministeeriumi varade asekantslerit Riho Kuppartit, Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburit ning päästeameti Lääne päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo juhatajat Jaak Jaansot.

Päästeteenistuse Medaliga tunnustati 33, siseministeeriumi tänukirjaga üheksat ning peadirektori tänukirjaga kolme inimest. Missioonimedalid koos tunnistustega annetati neljale missioonil osalenud päästemeeskonna liikmele.

Elupäästjate kangelastegudest saab lähemalt lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles