Portugallane, hispaanlane ja gambialane astuvad narkosüüdistusega kohtu ette

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana. Pilt on illustreeriv.
Marihuaana. Pilt on illustreeriv. Foto: Riigiprokuratuur

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses Harju maakohtusse kriminaalasja süüdistades Portugali, Hispaania ja Gambia kodanikku narkoäris.

Riigiprokuratuur süüdistab  kolme meest narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises, vedamises ja üle riigipiiri toimetamise katses, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Süüdistuse kohaselt värbas hispaanlane Christian (35) narkootiliste ainete salakaubaveole portugallase Arnaldo (35) ning andis talle Hispaanias üle 4,8 kilogrammi marihuaanat. Arnaldo üritas toimetada marihuaanat Eestisse, kus selle vastuvõtmise pidi korraldama gambialane Bakary (33), kuid kuritegu jäi lõpule viimata, kuna tollitöötajad Arnaldo kontrolli käigus kinni ning tema valduses olnud narkootiline aine leiti ja võeti ära.

Teadmata, et Arnaldo on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud, üritasid Christian ja Bakary süüdistuse kohaselt marihuaanat endale saada. Selleks sõitis Bakary Eestisse ning võttis enda valdusesse kohvri, milles talle teadaolevalt olid narkootiline aine. Seejärel soovis Bakary toimetada marihuaana salakaubana Soome. Kuivõrd kogu tegevus toimus maksu- ja tolliameti töötajate kontrolli all, peeti Bakary kuriteos kahtlustatavana kinni.

Prokuratuur süüdistab Arnaldot ja Bakaryt narkootilise aine ebaseaduslikus omandamisse ja vedamises grupis, samuti grupis narkootilise aine üle riigipiiri toimetamise katses.

Christiani süüdistatakse suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises ja vedamises grupis suure varalise kasu saamise eesmärgil, samuti grupis narkootilise aine üle riigipiiri toimetamise katses.

Süüdimõistmisel ootab Arnaldot ja Bakaryt 3-15-aastane vangistus. Christianile võib kohus süüdimõistmise korral määrata karistuseks 6-20-aastase või eluaegse vangistuse.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi maksu- ja tolliamet ning juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles