Ansip võrdles Samosti pressikonverentsi «Riigimeeste» ja «Püha õhtusöömaajaga»

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip kritiseeris ajakirjanik Anvar Samosti eilset pressikonverentsi ja arvamusavaldust, et Eestil puuduvad eesmärgid.

Peaministrilt uuriti täna valitsuse pressikonverentsil, kas ta peab õigustatuks 20 ühiskonnategelase kriitilist kirja, et Eesti poliitikas valitseb seisak ja võim võõrandub rahvast. Ansip polnud sellega nõus ja tõi välja, et küsitluste järgi on rahvas Eesti valitsemisega rahul, viis aga seejärel jutu Samosti eilsele pressikonverentsile.

«Viimasel ajal on ju tulnud küllalt palju neid igasuguseid «Püha õhtusöömaaja» järgi tehtud esitlusi, kus on isik ja tema kaaskond nagu «Riigimeeste» teleseriaalis,» ütles Ansip.

«On tuldud lagedale suurepäraste ideedega, näiteks et Eestis tuleks seada arengu keskmesse inimene, kõik peaks olema keskendunud inimesele; me peaksime seadma endale eesmärgiks saavutada jätkusuutlik, vähemalt 10-protsendine majanduskasv aastas,» ironiseeris peaminister.

«Väljaränne tuleks peatada, tööpuudus tuleks likvideerida – me järjest avastame selliseid suuri asju, mida kõike tuleks teha. Ja siis tulevad need kõige suuremad analüütikud, kes ütlevad, et Eestil pole eesmärki, nüüd otsustame, et tuleme kokku, et seada Eestile eesmärk,» viitas ta Samostile.

«Missugune eesmärk? Kas need, mida ma siin enne loetlesin – tööpuudus kaotada, majanduskasv 10 protsendi peale viia? Seda isegi ei pakuta. Kõik ühiskonna arengut edasi viivad ideed on teretulnud, plakatlikkusest tuleks hoiduda. Tuleks minna süvitsi ja rääkida ka konkreetsetest teedest, kuidas eesmärkide poole jõuda, mitte ainult hüüatada, et meil on vaja eesmärke,» rääkis Ansip.

Ajakirjanik Anvar Samost korraldas eile pressikonverentsi, kus teatas tuntud ühiskonnategelastega ühise laua taga istudes, et liitub IRLiga ja kandideerib europarlamendi valimistel. Samost avaldas arvamust, et Eestil puuduvad eesmärgid ja ütles, et kavatseb need võimalikult paljude inimestega nõu pidades leida.

Esimesena tõi pressikonverentsi sarnasused «Riigimeeste» ja «Püha õhtusöömaajaga» eile õhtul välja ETV saade «Ringvaade».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles