Bonnieri preemia võitsid Margus Järv ja Dannar Leitmaa Eesti Ekspressist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris oli suurim langeja Tallinna börsil Ekspress Grupi aktsia.
Veebruaris oli suurim langeja Tallinna börsil Ekspress Grupi aktsia. Foto: Peeter Langovits

Põhjamaade meediagrupi Bonnier ja ajalehe Äripäev uuriva ajakirjanduse auhinna 2013 võitsid Margus Järv ja Dannar Leitmaa Eesti Ekspressist.

Järv ja Leitmaa võitsid Bonnieri preemia Eesti Ekspressis 30. mail ilmunud looga «Kes reformierakondlastest varastas vanainimeste e-hääli?». Preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni.

Bonnieri preemia nominendid olid ka Kärt Anvelt 17. detsembril Eesti Päevalehes ilmunud looga «Dopinguarsti ülestunnistus: varustasin Eesti sportlasi kasvuhormooni ja EPOga» ning Koit Brinkmann Äripäevas 5. aprillil ilmunud lugudega «Savisaare peidus vara Šveitsi fondis» ja «Konto oli täielik üllatus» ja 8. aprillil ilmunud looga «Šveitsis olnud raha kavatseti kasutada erakonna tarbeks».

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis nominendid veebruari alguses toimunud koosolekul 14 kandidaadi seast. Žüriisse kuulusid EALLi tegevjuht Mart Raudsaar (esimees), Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Postimehe peatoimetaja asetäitja Merit Kopli, Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik ja Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles