Lobjakas: Ukrainas valimistest ei piisa, riik tuleb ka jalule aidata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas.
Ahto Lobjakas. Foto: Peeter Langovits

Santsioonid Ukraina võimude suhtes iseenseest ei muuda midagi, näitab kümneaastane kogemus Valgevenega, need on pigem sümoolne akt, arvas poliitikaekspert Ahto Lobjakas.

Ta rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et reaalsem on ELil edu saavutada vahendustegevuse kaudu, nagu näiteks välisministrite tasandil, vahendas ERR Uudised.

Lobjakase arvates on hea, kui veel sel aastal tulevad erakorralised valimised, kuid kuidas neid läbi viia pärast äsja juhtunut, pole tema arvates harilik. «Pärast neid emotsioone, tundeid ja nii edasi see ei ole pehmelt öeldes traditsiooniline kontekst demokraatlike valimiste jaoks.»

Küsimus, millele Lobjakase sõnul veel ei mõelda, on see, mis saab Ukrainast pärast erakorralisi valimisi. Ta arvab, et hakkab kehtima teatud mõttes Iraagi sõja vastandprintsiip: mitte et kui sa midagi puruks teed, on see sinu oma, vaid mille sa kokku paned, selle omanikuks sa saad. See kehtib nii ELi kui USA puhul.

«Valimistest ei piisa, Ukraina tuleb uuesti jalgadele panna,» rõhutas saatekülaline

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles