Ekspert: sõjaväe kasutamiseni rahva vastu pole Ukrainas veel mindud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Maigre
Merle Maigre Foto: Presidendi kantselei

Presidendi julgeolekunõukogu eksperdi Merle Maigre sõnul tuleb sisevägedel ja eriüksustel vahet teha ning kaitse- või sõjaväe kasutamiseni rahva vastu pole Kiievis veel mindud.

Maigre rääkis ETV saates «Ringvaade», et kuigi täna teatas Ukraina ametlikult, et politseile on antud luba relvi kasutada, siis inimesed said kuulihaavu juba kaks päeva tagasi, vahendas ERR Uudised.

«See on märk otsusest kõige kõrgemal tasandil kasutada jõudu ja minna kõige radikaalsemat teed,» lausus julgeolekuekspert.

Maigre sõnul oli juba varem näha, et politsei on vägivalda kasutanud mastaapselt ning süstemaatiliselt: kummikuule sihiti pigem pähe, represseerides meeleavaldajaid mõõdutundetult.

Ta tõi välja, et Ukraina president Viktor Janukovõtš lasi olukorral nii kaugele areneda, kuigi selle ajaga oleks võinud olukorra rahumeelselt lahendada ning ainus võimalus veel hetkel vägivalda kontrolli alla saada on siis, kui Janukovõtš tagasi astub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles