Nestor: IRLi populaarsus muudab koalitsiooni elu keeruliseks

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Peeter Langovits

Koalitsioonid elavad üldiselt hästi siis, kui nende toetus tõuseb või kukub, ütleb riigikogu liige sotsiaaldemokraat Eiki Nestor.

Kui ühel toetus tõuseb, siis on pahasti? Praegu on sama seis – IRLi populaarsus on partneritele sobimatu?

Jah, tasakaalutus muudab koalitsiooni elu keerulisemaks. Praegu on sama seis. Minu selja taga riigikogus istuvad teinekord ministrid, kes ei viitsi valitsusloožis istuda, ja seal oli praegune kaitseminister, kellele ühel hetkel ütlesin, kui tuli järjekordne populaarsusgallup ja nende toetus tõusis, et see pole midagi, oota, mis saab siis, kui te Reformierakonnast mööda lähete.

Kui reaalne on üldse sotside ja Reformierakonna liit? Pärast 2015. aasta valimisi oodatakse pigem IRLi ja sotside valitsust. Lihtsam oleks IRLiga?

Jah, pole üldse välistatud. (kimbatuses) Eks me tunneme teineteist. Teame, kus on lihtsam kokku leppida, kus keerulisem. Ma arvan, et majandus-, maksu- ja sotsiaalpoliitikas on lihtsam kokku leppida IRLiga. Samas rääkides inimõigustest, vabadustest, riigikorraldusest on lihtsam kindlasti jõuda kokkuleppele Reformierakonnaga. Pean ütlema, et ma ei kujuta ette, milles oleks meil võimalik kokku leppida Keskerakonnaga, sest töö mida nad teevad riigikogus ja see, mida nad teevad võimul olles, on teineteisest nii erinev.

Ehk täna ei pea siis rääkima õudusjutte vasakpöördest, kuna sotsid esimesena Keskerakonna poole ei pöörduks?

Esmalt pöördume ikka iseenda poole. Täna on tegelikult kõik erakonnad viigis. Kõigile on võrdne toetus ja kõik erakonnad soovivad valimisi võita. Võtan mürki selle peale. Ja enne seda on väga oluliseks vaheetapiks maikuised europarlamendi valimised.

Loe Eiki Nestori arvamust Reformierakonna esimehevahetuse kohta reedesest Postimehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles