ERR Kiievis: Maidanil oodatakse uut rünnakut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlaste argipäev Maidanil 20. veebruari seisuga. Tules räsitud hooneks on ametiühingute maja.
Ukrainlaste argipäev Maidanil 20. veebruari seisuga. Tules räsitud hooneks on ametiühingute maja. Foto: SCANPIX

Olukord Kiievi kesklinnas on jätkuvalt närviline, meeleavaldajad ootavad ülemraada erakorraliselt istungilt sõnumeid, teatas kohapeal viibiv ERRi korrespondent Igor Taro.

Ta rääkis pärast kella 21 «Aktuaalsele kaamerale», et isegi Maidani lähistel asuvas hotellis peatati lift ja ta otsiti läbi aktivistide poolt, vahendas ERR Uudised.

Ajakirjanikul tekkis isegi küsimus, kes ikkagi korraldab nn terrorivastast operatsiooni, kas võimud või opositsioon, ta oletab, et läbiotsimine võis olla seotud snapiritega, kes tapsid hommikul meeleavaldajaid.

Praegu on Maidanil jätkuvalt kümned tuhanded meeleavaldajad, samas kõrguvad umbes nelja meetri kõrgused barrikaadid, kohale on toodud ka kanderaamid ja palju meedikuid, ilmselt oodatakse jõustruktuuride uut rünnakut, samas pole alates keskpäevast miilitsaid näha.

Elanikud on ärevuses ning võtavad automaatidest sularaha välja, tanklates on pikad järjekorrad, Regioonide partei esindajad lahkuvad Kiievi lennujaama VIP-jaamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles