Kerry õnnitles Obama nimel Eestit iseseisvuspäeva puhul

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry.
Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry. Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry õnnitles president Barack Obama ja ameerika rahva nimel Eestit Vabariigi 96. aastapäeva puhul.

«Eesti on võtmeliitlane ja tunnustatud liider küberturvalisuse ja internetivabaduse valdkonnas. 2013. aasta detsembris kinnitasid Eesti ja USA ametlikult tahet jätkata koostööd avatud, turvalise ja usaldusväärse info- ja kommunikatsiooni taristu arendamisel,» kirjutas Kerry.

Kerry sõnul jätkuvad ka Eesti ja Ameerika Ühendriikide õiguskaitseorganite koostöö ning tihedad sidemed hariduse ja kultuuri vallas.

Kerry märkis, et Eesti tähistab tänavu NATOga liitumise kümnendat aastapäeva ning USA tunnustab Eesti panust rahu ja kollektiivse julgeoleku tagamisel.

«Me hindame seda kõrgelt, et Eesti täidab jätkuvalt NATO kriteeriumit kulutada kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust riigikaitsele. Samuti me tervitame Eesti püüdlusi suurendada kahepoolset kaubandust ja investeeringuid,» märkis Kerry.

Ta lisas, et USA hindab kõrgelt ka Eesti toetust USA ja Euroopa Liidu vahelisele kaubandus- ja investeerimispartnerlusele.

«Kui eestlased tähistavad oma iseseisvuse sünnipäeva koos perede ja sõpradega, seisab USA koos nendega kindla partneri ja sõbrana. Ma soovin kõigile Eesti inimestele jätkuvat rahu ja jõukust,» seisab Kerry õnnitluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles