Venemaa muretseb USA humanitaarabi sisu pärast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poti sadam
Poti sadam Foto: Reuters / Scanpix

Samal ajal kui ameeriklased jätkavad humanitaarabi kohale toimetamist Gruusiale, on venelased mures nende saadetiste sisu pärast.

Venemaa relvajõudude asejuht Anatoli Nogovitsõn tõdes, et ameeriklased võivad Gruusiasse saata ka muud peale humanitaarabi, vahendas ajaleht Financial Times.

«Me palume ameeriklastel teada anda, kas saadetised on humanitaarabi või mitte. Miks nad ei tõsta kardinat meie eest, millist varustust saadetakse? Venemaa on selle pärast väga mures,» kurtis kindral.

USA sõjalennukid jätkasid samal ajal abi toimetamist Gruusiasse ning president Georg W. Bush saatis Gruusiasse ka oma esidiplomaadi, välisminister Condoleezza Rice'i, näitamaks Washingtoni «vankumatut toetust» demokraatlikult valitud valitsusele.

USA riigipea avaldas seejuures lootust, et Venemaa kindlustab kõigi kommunikatsiooni- ja transpordiliinide avatuse humanitaarabi kohale toimetamiseks ning tõmbab oma väed tagasi. Humanitaarabi saatmine sõjaväe lennukitega võimaldab paljude hinnangul ameeriklastel kontrolli võtta ka Gruusia sadamad ja lennujaamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles